Priprema:
Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Zatim obložite tepsiju sa aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje. Nakon toga sipate u šerpicu kašiku maslinovog ulja i na tihoj vatri propržite beli luk (čisto da zamiriše).
Baget isecite na kriške. U činiju srednje veličine izmešajte krem sir, beli luk, origano, bosiljak, peršun, so i biber i dodajte malo više od polovine ulja (dok ne postane glatka smesa). Svako parče hleba premažite sa dobijenom smesom i pospite narendanim parmezanom. Sve to preliti ostatkom od maslinovog ulja.
Pecite ispod gornjeg grejača izmedju 3 i 5 minuta (dok sir ne počne da se topi i dobija zlatno žutu boju)
Potrebni sastojci:
- maslinovo ulje: 200 ml
- luk (beli): 1 kašika (usitnjenog)
- origano: 1 kašičica
- bosiljak: 1 kašika (sušeni)
- peršun (seckani): 1 kašika
- so: po proceni
- biber: po proceni
- parmezan: 50 g (rendani)
- baget: 1 kom
- krem sir: 150 g
Нема коментара:
Постави коментар