понедељак, 10. март 2014.

Brusketi sa belim lukom



Priprema:

Prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Zatim obložite tepsiju sa aluminijumskom folijom ili papirom za pečenje. Nakon toga sipate u šerpicu kašiku maslinovog ulja i na tihoj vatri propržite beli luk (čisto da zamiriše).
Baget isecite na kriške. U činiju srednje veličine izmešajte krem sir, beli luk, origano, bosiljak, peršun, so i biber i dodajte malo više od polovine ulja (dok ne postane glatka smesa). Svako parče hleba premažite sa dobijenom smesom i pospite narendanim parmezanom. Sve to preliti ostatkom od maslinovog ulja. 
Pecite ispod gornjeg grejača izmedju 3 i 5 minuta (dok sir ne počne da se topi i dobija zlatno žutu boju)

Potrebni sastojci:

  • maslinovo ulje: 200 ml
  • luk (beli): 1 kašika (usitnjenog)
  • origano: 1 kašičica
  • bosiljak: 1 kašika (sušeni)
  • peršun (seckani): 1 kašika
  • so: po proceni
  • biber: po proceni
  • parmezan: 50 g (rendani)
  • baget: 1 kom
  • krem sir: 150 g

Нема коментара:

Постави коментар